Grambogård AS | Tlf. +45 64 85 20 22 | info@grambogaard.dk 

​Oksernes velfærd på Grambogård

Om sommeren

Om sommeren nyder de fleste unge okser det frie liv, særligt de okser som lever ved de sønderjyske kystområder får mulighed for at komme på græs med masser af kløver og urter.

Okserne vokser op helt naturligt, og vi presser ikke dyrene for at få maksimal tilvækst på kortest mulig tid, som det sker mange andre steder.

Om vinteren

I årets kolde tid går vores okser frit rundt i store, åbne løsdriftsstalde i dybstrøelse eller i sandområder samt bløde madrasser. Dyrenes menu i denne periode består bl.a. af majs, korn, raps-, soja- og solsikkeskrå.

Økologi

En del af vores oksekød vil også være certificeret "Økologisk". Ligesom alt andet Grambogård okse er kødet fra kvier eller stude. For at bevare den korte transporttid har vi valgt at få en del af disse slagtet på et eksternt slagteri som følger helt samme principper som vi har på slagteriet i Tommerup.

Oksekød når det er bedst

Vores erfaring er, at kød fra stude og kvier giver den bedste fedtmarmorering og smag – derfor er alt Grambogårds oksekød fra stude eller kvier.

Et roligt liv fra start til slut

Faste Grambogård medarbejdere, der brænder for deres arbejde, tager sig af okserne i hele opvækstperioden. Det giver dyrene tryghed og et roligt liv. Det nære og enestående samarbejde mellem landmand og slagter tilgodeser dyrenes behov. Samtidig sikrer samarbejdet, at vores oksekød smagsmæssigt er en helt speciel oplevelse. I den sidste del af dyrenes levetid bliver de så tunge at det kan være svært for studene at leve i dybstrøelse uden at få ondt i anklerne. I op til de seneste 6 måneder kan dyrene derfor leve i sengebåsestald med bløde halmmadrasser eller med sand på gulvet.

Mørt kød med kraftig smag

På vores moderne og fødevaresikrede slagteri fra 2004 behandler vi vores dyr og kød så skånsomt som muligt. Dyrene bliver slagtet umiddelbart efter, at de er ankommet til slagteriet. Vi tror på, at traditionelle og mere langvarige modningsmetoder gør kødet mere mørt og smagen mere kraftig. Oksens rygkød modner for eksempel på krog i ca. 3-4 uger inden vakuumpakning.