Grambogård AS | Tlf. +45 64 85 20 22 | info@grambogaard.dk 

​Grambogårdkalvenes velfærd

Mælk styrker kalven

På Grambogård passer vi rigtig godt på vores kalve. De første to måneder af deres liv har Grambogårdkalvene adgang til mælk døgnet rundt. Mælken er fuld af ekstra næringsstoffer og energi, så den lille kalv kan komme til kræfter og blive klar til at leve af foderpiller, halm og hø. Vi vejer vores småkalve hver 14. dag, så vi nøje kan følge deres opvækst og sundhedstilstand. Hver enkelt kalv er under dagligt opsyn.

Legesyge kalve

Når kalvene er store nok, bliver de flyttet sammen i store løsdriftsbokse med et tykt lag blødt halm sammen med jævnaldrende kalve. Her kan de lege og vokse sig stærke sammen. Der er rigeligt med plads at boltre sig på for de legesyge, unge dyr. Hver dag spreder vi strøelse, så det svarer til, at hver kalv dagligt får ca. 2 kg frisk halm.

Højt pasningsniveau, lav dødelighed

Dyrene går i frisk halm i kalvestalden, og der bliver holdt godt øje med dem. Når det gælder dyrevelfærd og kalve, er dødeligheden et stort problem på landsplan. Hos Grambogård er det anderledes. Vi mister kun en tredjedel af landsgennemsnittet. Det lave tal tilskriver vi blandt andet vores tætte samarbejde med dyrlægen og medarbejdere, som går op i deres arbejde med dyrene med liv og sjæl.

Ro og nysgerrige blikke

I kalvestalden er der ro og harmoni blandt de unge dyr. De er vant til mennesker og oplever konstant tålmodighed og omsorg. Vores vigtigste mission er nemlig at have glade dyr. Og jo bedre vi behandler vores dyr, desto nemmere bliver de at arbejde med. Det kommer både dyr og medarbejdere til gode, når dyrene skal videre til slagtning fra gården, som typisk kun ligger ca. 10 km fra slagteriet.